gondolatok a kézimunkáról/thoughts on handicraft,  kézimunka/handicraft

csokoládé makaron

megrendelésre dolgozni ambivalens érzés. egyrészt olyan valamit alkotok, ami nem az én fejemben született meg, nem kötnek az ötletszikra keletkezéséhez személyes érzések. másrészt kihívás, hogy olyasmi jöjjön létre, ami lehet, hogy nekem eszembe sem jutott volna, és valamilyen módon belecsempészni mégis magamat még akkor is, ha tűpontosan meghatározzák, hogy milyen legyen az alkotás. az új dolgok tanulásának izgalma is elragad, hiszen minden legyőzött akadállyal, minden új fogás elsajátításával több leszek, bele tudom építeni a tudástáramba, amit a saját alkotásoknál is alkalmazni tudok később.

addig, amíg ki nem alakul az a munkafázis, ahol már látom, hogy innen egyenes az út, és nekem is sikerült beleszeretni a művembe, bevallom eléggé feszült vagyok, ilyenkor nem nagyon érdemes engem zavarni apró-cseprő dolgokkal. semmi más nem érdekel ugyanis ilyenkor, csak az, hogy a tőlem telhető maximális teljesítményt nyújtsam, vagy még többet, ha ez szükséges ahhoz, hogy a végeredmény minden szempontból megfeleljen az elképzelésemnek és a kívánságoknak. ennek érdekében többször is hajlandó vagyok újra nekiállni, elkezdeni elölről az egészet, és ez rengeteg belefektetett munkát jelent, de ebből csak profitálni lehet a későbbiekben. (még többet nyújtani, mint a maximális teljesítményem úgy lehet, hogy új tudást építek be, meghaladom saját magamat.) ezt az uram pontosan látja rajtam, és tiszteletben tartja.

ez a táska megrendelésre született, bevallom, ez sem szerepelt a terveim között, hogy egyszer nekilássak meghorgolni. talán azért van ez így, mert olyasmit talál ki az ember magától, amit önmaga is szívesen használna vagy viselne. a végeredménnyel azonban elégedett vagyok, nagyon mutatós darab született, még az is elképzelhető, hogy valamilyen formában magamnak is elkészítem majd. hiszen végtelen a lehetőségek tárháza, hiába ugyanaz a forma vagy a minta, számtalan variációban elkészíthető, akár a szín, a fonal fajtája, vagy a használt kiegészítők megváltoztatásával, és minden darab másmilyen lesz ezáltal.

ez a darab a bobbiny csokoládé színű 5 mm-es pamut zsinórfonalából készült, fa gombbal, vállra akasztható fém láncszemes füllel.

felhasznált segítségek:

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük