kézimunka/handicraft,  történetek/stories

horgolt arctisztító korongok

a Föld napja alkalmából kipróbáltam a horgolt arctisztító korongot.
hát hogy ezt eddig miért hagytam ki az életemből, nem is értem…

évek óta Benke Erika természetes szappanjait használom, azóta semmilyen arctisztítót sem vásárolok, mert tökéletesek erre a célra is, nincs szükség a kemikáliáktól hemzsegő méregdrága csodaszerekre. de hogy csak most próbáltam ki a horgolt pamut arctisztító korongot, az bűnös mulasztás…

Miért jó, ha ilyet használsz?

➡️ 100 % természetes anyagokból készült alternatívája a vattakorongnak – környezettudatos választás,

➡️ használatukkal jelentősen csökken a fürdőszobai hulladék – zerowaste megoldás,

➡️ ha elhasználódott, bedobhatod a komposztba, mivel organikus pamutból készül – lásd fenti két előny,

➡️ hosszú távon sokkal olcsóbb egyszer megvásárolni, és addig nyűni, amíg bírja, mint állandóan pótolni az elfogyott vattapamacsokat,

➡️ tisztítás közben finoman meg is masszírozza az arcodat – kellemes használat, üde bőrérzet (próbáld ki radírozáshoz – maximális élvezet),

➡️ sokkal szebb, mint a vatta – hat a lelkünkre, a szépérzékünkre is.

bevizezed, beszappanozod (vagy teszel rá arctisztítót, ha mindenképpen ragaszkodsz hozzá), áttörlöd vele az arcodat, kiöblíted, felakasztod, és mire újra használni szeretnéd, megszárad. mosógépben mosható ha sminket távolítottál el vele, és már nem elég az öblítés.

nekem valamiért a piperéhez a vintage színek kapcsolódnak, ezért először ezekben a csodás árnyalatokban készültek, hogy ti is hozzájussatok ehhez az élményhez. számomra ezzel az akasztó megoldással praktikus, de anélkül is elkészülhet, ha arra van igény. amennyiben a fürdőszobátok más színvilágú, nyugodtan kérjetek olyan színt, amilyet szeretnétek.

fogok még hozni más mintával is, elsőre ezek az egyszerű koncentrikus körök nekem nagyon tetszenek a maguk letisztult formájában. belelátható a kezdet és vég nélküli idő, a szétáradó jóság, az egység és a teljesség. a kék és a barna szimbolizálhatja az eget és a földet is. nektek miről mesél?

horgolni tudóknak a minta.

kimentem a kertbe, hogy csigát keressek ehhez a képhez.

elsőre nehéz vállalkozásnak tűnt, mert véletlenül az ember gyakran talál csigát, de mi a garancia, hogy akkor is, amikor éppen azt keresi?

megláttam, hogy az elveszettnek hitt rózsaszín szívvirágom kinyílt egy bokor sarkában. megörültem neki, és közelebb mentem, akkor vettem észre a különleges citromfüvet, amit évekkel ezelőtt ültettünk. gondoltam, csak bemászok hozzá, és megillatolom, az ananászos hajtott-e ki ilyen szépen.

beóvatoskodtam, hogy ne tapossam le a szamócákat, és láss csodát, ott hevertek ezek a kiszáradt csigaházak a kerítés tövében.

hála Istennek azt kapod, amire szükséged van.

(aztán meglepetésre az egyik megelevenedett…)

Szóljon hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük